Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Americké palacinky

23. 5. 2011

Suroviny:

1 šálka hladkej múky

1,5ČL prášku do pečiva

štipka soli

2PL jemného hnedého cukru

300ml mlieka

1PL oleja – napr. slnečnicového

1 vajce
 
Postup:

V miske spolu zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor. Do druhej misky dáme olej, mlieko a vajce a metličkou rozmiešame. Pridáme do prvej, teda suchej zmesi a všetko spolu premiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Cesto má byť hustejšie ako pri klasických tenkých palacinkách. Rozhorúčime si panvicu (najlepšia je priamo na palacinky) a keď je horúca, jemne ju potrieme olejom (ja som si dala do malej nádoby trochu oleja a tam som namáčala servítok, ktorým som potom jemne potierala panvicu). Na panvicu dáme cesto – naraz môžeme urobiť asi tak 3-4 palacinky, záleží aké veľké ich chcete mať. Menšie sa ale lepšie obracajú. Pečieme pokiaľ neuvidíme na povrchu bublinky. Potom otočíme a upečieme z druhej strany. Hotové vyberieme, panvicu opäť trochu potrieme a spravíme ďalšiu dávku. Takto pokračujeme pokiaľ neminieme všetko cesto.

 

Obrázok

 

 

Obrázok

 

 

 

Hotové lievance podávame poliate javorovým sirupom, posypané sekanými pekanovými orechmi či potreté nutelou. Alebo dáte prednosť klasike - tvarohovým krém s ovocím?

 

Obrázok

 

 
Tieto lievance sú veľmi podobné našim dolkám. Rozdiel je hlavne v tom, že u nás sa do doliek dáva väčšinou droždie a do amerických palaciniek ide len prášok do pečiva. Chuť je ale veľmi podobná.
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.