Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Veľkonočná plnka

29. 4. 2011
Tak opäť tu raz bola Veľká noc a určite ste si všetci pochutili na všelijakých dobrotkách – šunkách s chrenom, veľkonočných hrudkách, rôznych zákuskoch, koláčoch a pod. Ja som tento rok (tak ako každý rok J ) piekla túto veľkonočnú plnku/nádievku. Jej príprava je veľmi rýchla, v podstate stačí všetko nakrájať, zmiešať a upiecť. Tak hor sa do práce!
 
Suroviny:
3 stredne veľké bagety, alebo 10 rohlíkov – nakrájať na kocky
ohriate mlieko – 100 ml + viac podľa potreby
3-4 vajcia
200g šunky v kuse, alebo hrubšie pláty – nakrájať na kocky
čerstvá petržlenová vňať a pažítka – nasekať nadrobno
1 ČL vegety
½ ČL kmínu
čierne mleté korenie
maslo, strúhanka
 
Postup:
Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame - najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko. Ďalej dáme šunku, bylinky,  vegetu, kmín , čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame. Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170˚-180˚C) asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.

 

Obrázok

 

Obrázok

 

 

My máme radšej keď je plnka mokrejšia, ale ak ju chcete mať suchšiu, dajte menej mlieka a vajec, alebo ju urobte tenšiu – teda dajte ju na väčší plech (ale potom pečte asi o 10minút kratšie, lebo by to príliš horelo).

 

Obrázok

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.