Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Paštéta z kuracích pečienok

23. 5. 2011
Suroviny:
400g kuracích pečienok
200g masla (150g do pečienok + 50g na zaliatie)
1ks strúčik cesnaku - prelisovať
1ks cibule šalotky – nakrájať najemno
½ČL tymiánu
2PL smotany na šľahanie
štipka mletého čierneho korenia, soľ
 
Postup:
Pečienky umyjeme, poriadne očistíme od malých šliach a nakrájame na menšie kúsky. V menšom hrnci alebo na panvici roztopíme asi 1PL masla a pomaly na ňom osmažíme pečienky s cesnakom, šalotkou a tymiánom. Opekáme pokiaľ nie sú pečienky zhnednuté, ale stále na dotyk mäkké (vo vnútri by mali byť jemne ružové, ale nie surové). Keď sú uvarené pridáme zvyšok zo 150g masla, smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom. Zmes ešte prelisujeme cez jemné sitko, aby bola paštéta krémovejšia. Ochutíme podľa chuti korením a soľou – tej je treba dať trochu viac, lebo keď paštéta chvíľu odleží, tak soľ by nevynikla. No a teraz hotovú zmes vylejeme do vhodnej formy (alebo do viacerých menších misiek) a zarovnáme. V mikrovlnke, alebo v malom hrnci si roztopíme 50g masla a necháme postáť, aby sa naspodku oddelilo mlieko. Opatrne lyžicou zozbierame vrch masla a nalejeme ho pomaly na paštétu. Dáme zachadiť do chladničky. Pred servírovaním ju vyberieme na 30minút z chladu a necháme na izbovej teplote, aby povolila. Podávame s krekrami alebo s pečivom.
 
 
Túto paštétu som nedávno pripravila našim kamarátom a veľmi si ju všetci pochvaľovali a pýtali sa na recept. Ako vidíte príprava nie je vôbec zložitá. V niektorých receptoch na internete som sa stretla s “alko” verziou – a síce, že sa do tejto paštéty pridáva brandy alebo sherry. Vyskúšam a dám vám vedieť, aký bol výsledok!
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.