Rajčinová polievka so syrovými bagetkami
18. 3. 2011
Suroviny:
Na polievku:
400g konzerva cherry rajčín (alebo obyčajných rajčín)
3 PL mascarpone
1 PL cukru krupica
1 kocka bujónu rozpustená v 100ml vriacej vody
worchesterová omáčka a tabasco – podľa chuti
soľ, čierne mleté korenie, oregano
Na bagetky:
1 stredná bageta (alebo 8 krajcov z veľkej bagety)
125g mozzarelly – nakrájať na 8 plátkov
Postup:
Do hrnca dáme spolu rajčiny, cukor, zeleninový bujón, asi pol čajovej lyžičky worchesteru a tabasca, ochutíme trochou soli, oreganom a čiernym korením. Privedieme do varu a varíme na miernej teplote asi 10 minút. Rozmixujeme najemno ponorným mixérom. Pridáme mascarpone a znovu poriadne rozmixujeme.Polievku dáme späť na varič, prevediem varom a odstavíme nabok.
Príprava syrových bagetiek je veľmi jednoduchá – na nakrájanú bagetu poukladáme plátky mozzarelly a dame zapiecť do rúry na pár minút, pokiaľ sa syr nerozpustí.
Tento recept je veľmi rýchly a chutný. Hodí sa napríklad ako štartér k romantickej večeri, lebo z daného množstva surovín nám vyjdú akurát 2 porcie. Ak nemáte mozzarellu, nič sa nedeje – rozmiešate trochu olivového oleja s jedným prelisovaným strúčikom cesnaku, potrite ním bagetky a dajte zapiecť do rúry. A namiesto mascarpone môžete skúsiť nátierkové maslo. Veď fantázii sa pri varení medze nekladú!!
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.