Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Krémová hrášková polievka s mätou

4. 6. 2011
Suroviny:
2PL olivového oleja
1 biela stredne veľká cibuľa – nakrájať na menšie kúsky
2 strúčiky cesnaku – nakrájať na tenké kolieska
2-3 stredne veľké zemiaky – nakrájať na kocky
1l kuracieho vývaru (cca 2 kocky bujónu rozpustiť v prevarenej vode)
2 šálky čerstvého alebo mrazeného zeleného hrášku
6-8 lístkov čerstvej mäty
0,5dcl sladkej smotany na varenie
100-150g prerastenej slaniny – opražiť na panvici
podľa chuti drhnutá mozzarela
 
Postup:

Vo väčšom hrnci si na oleji do sklovita opražíme cibuľu. Pridáme cesnak a zemiaky a ešte 1-2 minúty smažíme. Potom do hrnca vlejeme kurací vývar, privedieme do varu a varíme kým nie sú zemiaky napoly hotové. Pridáme hrášok (ak používate mrazený neterba ho rozmrazovať vopred) a lístky mäty. Varíme ďalších pár minút, pokiaľ nie sú zemiaky úplne uvarené. Následne odstavíme z ohňa a ponorným mixérom opatrne rozmixujeme do hladka. Vrátime späť na oheň a privedieme do varu. Uberieme plameň a na zjemnenie chuti pridáme smotanu – opäť prevaríme. Ak je treba dochutíme soľou, korením alebo ak je polievka málo sladká, tak trochou hnedého cukru (záleží aký sladký je hrášok). Podávame s opraženou slaninkou a troškou syra.

 

Obrázok

 

 

 

 
Polievočka je veľmi ľahká a mäta jej dodáva zaujímavú osviežujúcu príchuť. Je trošku sladká, ale v kombinácii so slanou slaninkou výborná. Ak nechcete slaninku, skúste si dať do nej kopček kyslej smotany.
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.