Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Zapekané chlebíky = Rýchla večera

27. 4. 2011
Suroviny:
záleží na počte stravníkov:
akékoľvek pečivo alebo chleba – môže byť aj staršie
rastlinné alebo obyčajné maslo
tavený syr – v črievku alebo trojuholníčky
korenie – napr. oregano, alebo zmes na pizzu a pod.
šunka - plátky
rajčiny – nakrájať na kolieska
paprika – nakrájať na tenké pásiky
syr – opäť podľa chuti – ja som tentokrát dala mozzarellu, ale často dávam napr. eidam (plátky alebo nadrhnutý)
sladko-štipľavá omáčka (thajská sweet-chilli sauce) – nemusí byť, ale my ju máme veľmi radi a preto ju často používam
 
Postup:

Na veľký plech si porozkladáme na krajce nakrájaný chlieb alebo pečivo. Každý kúsok jemne potrieme maslom a potom syrom – podľa chuti. Posypeme jemne korením, poukladáme šunku, potom zeleninu, trošku posolíme, pokvapkáme omáčkou a na vrch poukladáme plátky syra. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút. Ja som dala najskär na 5 minút na cca 180ºC a potom na ďalšie asi 4 minúty som prepla rúru na gril aby sa syr pekne roztopil a zapiekol. Treba to ale sledovať, aby to príliš nehorelo. Podávame s čerstvým šalátom – napr. s rukolou alebo hlávkovým šalátom.

 

Obrázok

 

Obrázok

 
Tento recept má veľmi veľa variácií a záleží len na vašej chuti koľko a čoho si na pečivo naukladáte. Je to najmä možnosť ako rýchlo pripraviť teplú a chutnú večeru zo zbytkov pečiva, salámy a zeleniny. Fantázii sa tu medze naozaj nekladú – namiesto šunky môžete dať hocijakú inú salámu, alebo môžete mäso vynechať úplne. Ďalej môžete skúsiť dať namiesto papriky napr. nadrobno nasekanú červenú cibuľu a ako omáčku dajte trochu kečupu.
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.