Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Výborné chilli kuracie prsia so zeleninou

19. 3. 2011

Suroviny:

2ks kuracie prsia

3 strúčiky cesnaku - prelisované

kúsok čerstvého zázvoru nakrájaný na tenké pásiky

1 červená chilli paprička

1 menšia cibuľa –nakrájaná na hrubšie rezance

1 mrkva nakrájaná na úzke šikmé koliečka

zelená fazuľka (struky)

3 PL sójovej omáčky

100ml zeleninového bujónu

olivový olej

jemný škrob na zahustenie (podľa potreby)

soľ, hnedý cukor, čierne mleté korenie – na dochutenie

 

Postup:

Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme na tenké pásiky nakrájané kuracie prsia. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5 minút, pokiaľ nie je kura hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.

Na panvicu dame opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi 2 minúty a potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a celé struky zelenej fazuľky. Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené kuracie prsia, zeleninový bujón, sójovú omáčku a dochutíme soľou, cukrom a korením.

Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je treba zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.

.

Podávame s čínskymi rezancami alebo s ryžou.

 

Mrkvu, cibuľu a fazuľové struky môžete nahradiť napríklad mladými kukuričkami a hráškovými strukmi, alebo môžete zeleninu vynechať úplne. 

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.