Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kurča na kyslej kapuste

7. 5. 2011
Suroviny:
olivový olej
7dcl pohár zaváranej kyslej kapusty
1ks kyslá smotana (200-250ml)
1kg kuracie kúsky – stehná – horná aj dolná časť, krídla a pod.
1 ČL soli
1 ČL grilovacie korenie – alebo podľa chuti mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, sušený cesnak atď.
1 PL kmínu celého
1 celá hlávka cesnaku – strúčiky očistiť
2 väčšie biele cibule – nakrájať na väčšie kusy
 
 
Postup:

Plech jemne potrieme olejom a naň rozložíme vyžmíkanú kyslú kapustu. Rovnomerne ju potrieme smotanou, naukladnáme cesnak a navrch uložíme kuracie kúsky (kožou nahor), ktoré sme si vopred nakorenili a nasolili. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170-180°C prikryté asi 40 minút, pokiaľ sa nám kura nezatiahne a nepodusí (ak by kapusta so smotanou pustila počas dusenia veľa vody tak ju odoberieme lyžicou preč – nemá to plávať v šťave). Potom odokryjeme, porozkladáme cibuľu a dopekáme, pokiaľ sa kura neupečie – asi 20-30 minút. V priebehu dopekania to sem tam pozrieme, aby cibuľa nehorela – môžeme ju sem dam trochu pootáčať, alebo aj schovať pod kura. Hotové jedlo podávame s varenými či pečenými zemiakmi alebo len s chlebom.

 

Obrázok

 

 

 

Obrázok

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.