Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kuracie prsia s krémovou syrovo-rajčinovou omáčkou

7. 4. 2011
Suroviny:
4 ks kuracie prsia – nakrájať na kocky alebo slížiky
4 strúčiky cesnaku – nakrájať na tenké kolieska
1 menšia červená cibuľa – nakrájať nadrobno
1ks kyslá smotana (200ml)
1ks syr v črievku (napr. Bambino) alebo 5-6ks syrových trojuholníkov
2PL rajčinového pretlaku
200g šampiňónov – nakrájať na väčšie kúsky
cca 100ml vody (len ak treba riediť omáčku)
olivový olej
½ ČL oregana
½ ČL drvenej rasce
½ ČL vegety
¼ ČL chilli korenia
soľ, mleté čierne korenie
príloha – 1 balenie gnocchi (500g)
 
Postup:
Na 2PL oleja osmažíme cibuľku a keď začne mäknúť pridáme cesnak, premiešame a po chvíli vložíme kuracie prsia. Opekáme na vyššej teplote asi 10minút. Potom osolíme (solíme radšej menej – záleží aký dávame syr), okoreníme, pridáme oregano, rascu, vegetu, chilli a čierne mleté korenie. Ešte chvíľku opekáme a potom pridáme celý syr z črievka, kyslú smotanu a pretlak. Poriadne rozmiešame, privedieme do varu a následne uberieme teplotu, aby sa nám to len pomaly dusilo. Nezabudnite to ale častejšie miešať, aby to neprihorelo. Ak sa vám to zdá príliš husté prilejte trošku vody, ale nie príliš veľa, lebo keď pridáte šampiňóny, tie tiež pustia trochu vody. Takže dusíme to spolu ďalších 5-10 minút, pokiaľ nie je mäso úplne uvarené. Potom pridáme šampiňóny a opäť necháme podusiť, ale už nie príliš dlho. My máme radšej, keď sú hríbiky ešte trošku “chrumkavé”, ale nie surové.
Počas varenia si v osolenej vode vyvaríme gnocchi (alebo iné cestoviny podľa chuti, napr. penne alebo kolienka) ktoré po uvarení scedíme a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
Na tanier si potom dáme gnocchi a zalejeme teplou omáčkou s kuracím mäskom. Na vrch môžeme posypať troškou drhnutej mozzarelly a čerstvou pažítkou.
 

 

Obrázok

 

Tip: Ak máte ešte chvíľku čas, tak vyskúšajte vo veľkom hrnci spolu premiešať gnocchi aj kura s omáčkou a všetko spolu dať do vopred maslom vymastenej zapekacej misy, posypte drhnutým syrom a zapečte v rúre (10-15minút). My sme už boli hladní a tak nebol čas na nejaké to zapekanie...
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.