Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Grilované morčacie prsia “Satay”

10. 6. 2011
Suroviny:

500g morčacích pŕs (alebo 5-6ks kuracích pŕs)

5PL jemného arašidového masla

100ml sójovej omáčky

3-4 PL olivového oleja

 
Postup:

Morčacie prsia nakrájame po celej dĺžke na dlhé pásiky (šírka asi 1-1,5cm). V miske si na jemno rozmiešame arašidové maslo, sójovú omáčku a olej. Potom zmesou poriadne namarinujeme mäso a odložíme na pár hodín do chladničky (najlepšie na celú noc). Na druhý deň mäso vyberieme z chladu a jednotlivé kúsky ponapichujeme do tvaru vlnovky na grilovacie ihly alebo bambusové paličky (tie si ale musíme vopred namočiť na pár minút do vody, lebo inak by nám horeli). Takto pripravené mäso grilujeme nad ohňom asi 5-10 minút z každej strany, alebo pečieme v rúre na teplote cca 180-190ºC.

 

Obrázok

 

 

 

Obrázok

 

 

 

Podávame buď ešte na paličkách s rôznymi dipmi, alebo dáme mäso z paličiek dole, naplníme ním napr. pittu alebo tortilly a ochutíme salsou, kyslou smotanou a čerstvým šalátikom.

 

Obrázok

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

V prvni moment jsem mela sok!

(Mirka, 11. 4. 2012 19:57)

Po precteni vaseho nazvu jsem si totiz myslela, ze je to z toho zviratka ... morcete, ... morskeho prasatka, nebo jak se to male zviratko jmenuje, co maji lide doma jako mazlicka. Az po chvilce me napadlo, ze se tak asi nazyva kruti maso u vas na Slovensku.

Re: V prvni moment jsem mela sok!

(Gurmanka, 15. 4. 2012 10:10)

:-) veru viacero mojich ceskych kamaratov sa najskor divilo ze preco jeme male morcatka... (ale v niektorych krajinach sa aj tento maly tvor konzumuje vo velkom lebo sa rychlo mnozi a rastie - tusim niekde v Juznej Amerike...)