Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Obrátený ananásový koláč

7. 4. 2011
Suroviny:
130g zmäknutého masla
50g jemného hnedého cukru
7 ananásových koliesok z konzervy + 2 PL ananásovej šťavy
80g krupicového cukru
100g polohrubej múky
¼ ČL sódy bikarbóny
1 ČL prášku do pečiva
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkovej esencie

 

Postup:
V miske spolu vymiešame 50g zmäknutého masla a hnedý cukor a zmes rozotrieme na spodok a boky pripravenej okrúhlej formy. Porozkladáme ananás a do stredu každého dáme čerešňu. Vo väčšej miske si pripravíme cesto – zmiešame zvyšné maslo, ananásovú šťavu, krupicový cukor, múku, sódu, prášok do pečiva, vajcia a vanilkový extrakt. Najlepšie je keď to všetko spolu vymiešame mixérom, ale ja mám len ponorný (zatiaľ J) a ten by to asi nezvládol, tak som to len poriadne vymiešala s metličkou. A vôbec to nebolo na výsledku poznať. Pripravené cesto rozotrieme na ananás a zarovnáme. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry (150-160˚C) a pečieme cca 35 minút. Koláč môžete skontrolovať aj skôr, aby vám nevysychal a nehorel. Po upečení vyberieme z rúry a necháme chvíľu postáť. Potom koláč vyklopíme na tanier. Ide to celkom ľahko – ja som si najprv narezala okraje a koláčik potom pekne “vypadol” z formy.
 

Koláč podávame ešte teplý z kopčekom zmrzliny (alebo ak sa vám zdá príliš sladký tak s kyslou smotanou). Ale výborný je aj studený s kávičkou.

Obrázok

 

Obrázok

 
Ak nemáte radi ananás, skúste iné ovocie – marhule, broskyne...
 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.