Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Čučoriedkovo-kokosový múčnik

17. 5. 2011
Suroviny:
50g zmäknutého masla
50g jemného hnedého cukru
1 vajce
50g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
štipka soli
50g sušeného drhnutého kokosu + 2 ČL na posypanie
50g kyslej smotany
štava z polovice citrónu
150-200g čučoriedok (čerstvých alebo z mrazáku – tie ale treba vopred rozmraziť a vyliať z nich šťavu)
 
Postup:
Pripravíme si menší plech (ja som použila pokrievku zo sklenenej zapekacej misy) a jemne ho vymažeme maslom. Porozkladáme asi ¾ čučoriedok a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.

V miske si vymiešame maslo s cukrom na jemný krém a pridáme vajce. Opäť poriadne vymiešame a pridáme múku (ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva a so soľou), kyslú smotanu a kokos. Premiešame a opatrne rozložíme na čučoriedky v plechu. Navrch dáme zvyšok čučoriedok a posypeme kokosom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (160ºC) 30-35 minút, pokiaľ nie je piškóta upečená.

 

Obrázok

 

Najlepšie chutí čerstvý, teplý a priamo z plechu...

 

Obrázok

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.