Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Fazuľovo-kukuričné placky

13. 4. 2011
Suroviny:
2 vajcia
100ml mlieka
100g semoliny (jemnej pšeničnej krupice)
100g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
malá konzerva zaváranej kukurice (200g)
veľká konzerva zaváranej červenej fazule (400g)
čerstvá pažítka a petržlenová vňať
podľa chuti: soľ, čierne mleté korenie, chilli lupienky (alebo mleté chilli korenie), sušený cesnak, drvený kmín
olej
 
Postup:

V miske si spolu rozmiešame vajcia a mlieko. Pridáme krupicu a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu a pridáme zvyšné ingrediencie: kukuricu a fazuľu (obe bez vody v konzerve), pažítku, petržlenovú vňať a koreniny podľa chuti. Ja som dala asi ½ ČL soli, ¼ ČL chilli lupienkov a čierne korenie, cesnak a kmín len trošku – asi ¼ ČL z každého. Zmes necháme chvíľku postáť, ale nemusíme. Môžeme s ňou hneď pracovať: na panvici si zohrejeme olej, nie príliš veľa, aby v ňom placky neplávali, ale ani málo, aby nám nehoreli odspodu. Veľkou lyžicou naberáme zmes a robíme ňou placky. Pečú sa asi 2 minúty z kažej strany. Po upečení vyberieme a ukladáme na kuchynské utierky, aby nám vysali prebytočný olej. Hotové placky podávame so salsou, s kopčekom kyslej smotany a s čerstvou rukolou. Výborné sú teplé aj studené.

 

Obrázok

 

 

Obrázok

 

 

Obrázok

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.